Nieuws van de week

19-05-2017 - Ondernemersvertrouwen op hoogste niveau sinds 2008


Het ondernemersvertrouwen heeft het hoogste niveau bereikt sinds het begin van de metingen eind 2008. Dat melden het CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW.

Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van ondernemend Nederland, verbeterde voor het derde kwartaal op rij en kwam uit op 15,5, de hoogste stand ooit. Op de delfstoffenwinning na is er in alle sectoren sprake van een positieve stemming. Net als in de afgelopen twee kwartalen is het ondernemersvertrouwen in de bouwsector het hoogst van alle sectoren. Ook in de groothandel is het vertrouwen relatief groot.

Het aantal ondernemers dat uitbreiding van de werkgelegenheid verwacht, is verder toegenomen. Per saldo verwacht ruim 16 procent van de ondernemers een toename van de personeelssterkte in het tweede kwartaal. Dit aantal is sinds het begin van de metingen in 2008 niet eerder zo groot geweest als nu. Vorig jaar in het tweede kwartaal verwachtte ruim 8 procent van de ondernemers een uitbreiding van de werkgelegenheid.Terug naar het overzicht
Dinsdag
25 Juni 2019