Nieuws van de week

11-08-2017 - Ouderen weer optimistisch over financiŽn


Ouderen zijn voor het eerst sinds jaren weer optimistisch over hun financiŽle situatie. Dat blijkt uit het koopkrachtonderzoek van ouderenorganisatie KBO-PCOB onder 1700 senioren.

In 2016 verwachtten nog zes van de tien ouderen dat hun pensioenuitkering er dit jaar op achteruit zou gaan. Momenteel zijn dat er nog maar twee van de tien. En meer dan de helft van de senioren zag vorig jaar de inkomsten afnemen, nu is dit 33 procent. Ook het idee dat ouderen meer inleveren dan andere bevolkingsgroepen heerst nu bij minder mensen: van 71 naar 57 procent. Verder wordt er dit jaar door minder 55-plussers bezuinigd en staan minder senioren in het rood.

Ongeveer een kwart van de ouderen maakt zich wel zorgen over de financiŽle situatie. Het gaat dan vooral om senioren die nauwelijks spaargeld of vermogen hebben. KBO-PCOB constateert verder dat ouderen ook in de problemen komen door de verhoging van de AOW-leeftijd. Vooral vijftigers met zware beroepen hebben steeds vaker moeite om de eindstreep te halen en haken voortijdig af. Ook de hardnekkige ouderenwerkloosheid vormt nog altijd een probleem.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 April 2019