Nieuws van de week

18-08-2017 - Personeelstekort steeds vaker probleem


Het wordt voor Nederlandse bedrijven steeds lastiger om goede medewerkers aan te trekken. En op de zes ondernemers ervaart personeelstekort als een belemmering te voor het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten.

Dat melden Volgens het CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW staat het ondernemersvertrouwen op het hoogste niveau sinds 2008. De economie trekt aan en er is sprake van een flinke banengroei. De vraag naar geschikt personeel neemt toe, waardoor sinds begin 2016 bij steeds meer bedrijven het personeelstekort oploopt.

Aan het begin van het derde kwartaal gaf 16 procent van de ondernemers aan een tekort aan arbeidskrachten te ervaren, een jaar eerder was dat 7 procent. Het aantal bedrijven dat last heeft van onvoldoende vraag naar goederen en diensten is in de afgelopen jaren juist gestaag afgenomen. De zakelijke dienstverlening heeft het meeste last van een tekort aan arbeidskrachten. Van de ondernemers verwacht 22 procent personeel aan te trekken in het derde kwartaal en voorziet 7 procent een krimp van het personeelsbestand.


Terug naar het overzicht
Zondag
21 April 2019