Nieuws van de week

16-02-2018 - Plan voor uitbreiding betaald verlof na geboorte kind


De regelingen voor verlof rond de geboorte van een kind moeten eenvoudiger en verbeterd worden. De Sociaal-Economische Raad (SER) pleit ervoor verschillende verlofregelingen samen te voegen zodat beide ouders zes weken betaald verlof krijgen.

De SER wil echter niet dat dit voor rekening van werkgevers komt. De extra kosten moeten uit het overheidsbudget komen. Voor elke vorm van verlof gelden nu andere voorwaarden en manieren van financiering. De SER adviseert daarom om het ouderschapsverlof, het kraamverlof en het partnerverlof samen te voegen.
In de verlofregeling die de SER voor ogen heeft, een ouderschapsverlof voor zowel de moeder als haar partner, kunnen beide ouders minder gaan werken na de geboorte van hun kind. Ze kunnen voor hun verlof allebei 26 keer het aantal uren dat ze wekelijks werken inzetten. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gezegd dat hij snel met een nieuw voorstel komt voor het verlof. Koolmees werkt aan een regeling waarbij de partner een week 100 procent wordt doorbetaald en vijf weken 70 procent.


Terug naar het overzicht
Zaterdag
24 Augustus 2019