Nieuws van de week

24-03-2017 - Prijs commercieel vastgoed blijft achter


Terwijl de gemiddelde prijs op de koopwoningmarkt zich snel herstelt, blijft de prijs van commercieel vastgoed achter. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en NVM Business.

Het prijsniveau van bedrijfsruimten ligt boven dat van het jaar 2000, kantoren en winkelruimten zitten daar nog onder. Het prijsniveau van commercieel vastgoed stijgt wel, maar de daling die in 2008 is ingezet, is nog lang niet goedgemaakt. Volgens de onderzoekers komt dat doordat de opname binnen die sectoren nauwelijks aantrekt. Door faillissementen in de detailhandel neemt de winkelleegstand nog altijd toe. De kantorenleegstand neemt weliswaar iets af, maar is nog altijd hoog.

In 2016 zijn de prijzen van commercieel vastgoed wel gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit is vooral te danken aan de eerste helft van het jaar, in de tweede helft kwam de prijsstijging van winkels en bedrijfsruimten tot stilstand. De prijsstijgingen zijn vooral toe te schrijven aan beleggers, die commercieel vastgoed aantrekkelijk vinden vanwege het grote beschikbare beleggingsvermogen in combinatie met de lage rente.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018