Nieuws van de week

03-08-2018 - Producenten industrie opnieuw minder positief


Producenten in de industrie waren in juli 2018 voor de tweede maand op rij minder positief dan een maand eerder. Het vertrouwen ging van 7,7 in juni naar 6,3 in juli, maakt het CBS bekend.

Het vertrouwen in juli ligt echter ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,8).Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in februari 2018 de hoogste waarde (10,9) en in februari 2009 de laagste waarde (-23,5). Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand.

Producenten in de industrie waren in juli minder positief over de orderportefeuille en de verwachte bedrijvigheid dan een maand eerder. Hun oordeel over de voorraden gereed product was echter positiever. Al meer dan een jaar zijn in alle deelbranches de ondernemers positief. Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. De vertrouwensindicator van de Duitse producenten was in juli voor de zesde achtereenvolgende maand minder positief dan een maand eerder. De indicator blijft echter ruim boven het langjarig gemiddelde liggen.


Terug naar het overzicht
Zondag
26 Mei 2019