Nieuws van de week

04-08-2017 - Rechtsbijstand beter los verzekerd dan via autoverzekering


Autobezitters die voor rechtsbijstand verzekerd willen zijn in het verkeer, kunnen beter een losse rechtsbijstandverzekering afsluiten dan een aanvullende verkeersdekking op de autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van een verzekeraar.

Zon 15% van de Nederlanders heeft rechtsbijstand verzekerd met een aanvullende dekking op de autoverzekering Hiermee zijn ze echter niet optimaal verzekerd. De rechtsbijstandverzekering als aanvulling op de autoverzekering dekt namelijk uitsluitend conflicten die te maken hebben met deelname aan het verkeer met de auto van de verzekerde. Met een losse rechtsbijstandverzekering module verkeer hebben consumenten recht op juridische hulp van de verzekeraar bij een conflict in het verkeer. Het gaat hierbij om iedere vorm van deelname aan het verkeer, of dat nu met de auto, bus, motor of brommer is of als fietser of voetganger. Ook is er dekking bij conflicten over een motorrijtuig bij (ver)koop, (ver)huur, (uit)lenen, onderhoud, reparatie et cetera. De polisvoorwaarden verschillen per verzekeraar.

Bovendien blijkt uit berekeningen dat een losse rechtsbijstandverzekering voordeliger kan zijn dan een aanvullende dekking op de autoverzekering. Wel verschillen per verzekeraar de polisvoorwaarden en premies van de rechtsbijstandverzekering.

Terug naar het overzicht
Donderdag
15 November 2018