Nieuws van de week

28-09-2018 - Regering stimuleert bijscholing tijdens loopbaan


Het moet vanzelfsprekend worden dat iedereen zich tijdens zijn of haar loopbaan blijft ontwikkelen. Daartoe is een actieplan opgesteld van werkgevers- en werknemersorganisaties, onderwijsinstellingen, uitvoeringsorganisaties en het kabinet.

Het doel van het plan is dat mensen meer invloed krijgen op hun loopbaan en zich kunnen aanpassen aan veranderingen op de arbeidsmarkt. Minister Koolmees van SZW: ĎDe arbeidsmarkt verandert in rap tempo. Bijvoorbeeld door nieuwe technologieŽn, digitalisering, de energietransitie. Er komen nieuwe banen bij, andere verdwijnen juist. Om aan de slag te blijven moet je regelmatig bijscholen. Zo krijg je meer grip op je eigen loopbaan. Daarom wil het kabinet zorgen voor een doorbraak op gebied van Leven Lang Ontwikkelen.í
Er komt meer ondersteuning in de vorm van voorlichting, loopbaanadvies en coaching. Het aanbod van onderwijs wordt flexibeler. Kleine bedrijven worden aangemoedigd om ook aan bijscholing en omscholing te doen. Het kabinet gaat ook helpen bij de realisatie van een individueel leer- en ontwikkelbudget voor iedereen. Als eerste stap wil het kabinet een digitaal overzicht ontwikkelen van individuele scholingsmogelijkheden en Ėop termijn- ook bijpassende financiŽle tegemoetkomingen. Voor deze meerjarige investering komt 218 miljoen euro beschikbaar.


Terug naar het overzicht
Donderdag
23 Mei 2019