Nieuws van de week

15-09-2017 - Relatieleed door geldzorgen


Door geldzorgen in het eigen bedrijf ondervindt 22% van de ondernemers relatieproblemen. Zo’n 33% heeft vanwege geldzorgen privé wel eens dingen gelaten, zoals het overslaan van vakanties of het niet uitbetalen van het eigen salaris.

Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope, in opdracht van bedrijfsfinancier Boozt24. Uit het onderzoek blijkt dat de belangrijkste zakelijke ingreep om geldproblemen het hoofd te bieden is om voorlopig geen nieuw personeel aan te nemen (27%). Ook sluit 11% een lening af, worden medewerkers ontslagen (9%), in bonussen gesneden (8%), investeerders gevonden (8%) en op bestaande salarissen gekort (6%).

Bijna een kwart van de ondernemers (22%) heeft door financiële zorgen op zakelijk gebied relatieproblemen ondervonden. En 33% heeft in zijn of haar privéleven dingen moeten laten vanwege geldproblemen in het bedrijf. Zo heeft 18% zijn vakantie wel eens overgeslagen, heeft 14% het eigen salaris wel eens niet uitbetaald en 4% de auto of iets anders kostbaars verkocht. 7% heeft de kinderen wel eens iets moeten ontzeggen. Een enkeling heeft zelfs uit geldnood een huisdier van de hand gedaan.Terug naar het overzicht
Dinsdag
25 Juni 2019