Nieuws van de week

04-11-2016 - Schade door klimaatverandering risico voor mkb


Wereldwijd is het midden- en kleinbedrijf bezorgd over klimaatverandering. Vier op de vijf mkb’ers houden er rekening mee dat risico’s van klimaatverandering een serieuze impact op hun bedrijfsvoering hebben.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van verzekeraar Zurich onder mkb-bedrijven. Zware regenval (22%) en droogte (20%) worden gezien als de meest impactvolle klimaatrisico’s. De bedrijven houden vooral rekening met materiële schade (36%) en bedrijfsonderbrekingen (26%) door de klimaatverandering. Andere risico’s waarmee de managers rekening houden zijn onderbrekingen van toevoerlijnen, hogere kosten voor energie en water en de gevolgen van extreem weer op de gezondheid van werknemers.

Europese mkb’ers zijn relatief het minst bezorgd over klimaatrisico’s. Een kwart denkt dat klimaatverandering geen invloed heeft op het eigen bedrijf. Onder de Europese bedrijven met klimaatzorgen wordt vooral wateroverlast door overstromingen (22%) gevreesd. Amerikaanse managers zijn zich het meest bewust van de potentiële impact van klimaatverandering. Slechts 6% verwacht helemaal geen gevolgen. Onder de Amerikaanse bedrijven met klimaatzorgen heeft meer dan driekwart zorgen over de impact van neerslag, zowel door overvloedige regenval, overstromingen als droogte door het ontbreken van neerslag. Slechts 13% maakt zich zorgen over de impact van tornado’s en orkanen.


Terug naar het overzicht
Woensdag
19 December 2018