Nieuws van de week

25-11-2016 - Senior wil liever zekerheid dan lage zorgpremie


Senioren kiezen maar zelden voor opties waarmee zij kunnen besparen op hun ziektekostenverzekering. Dat blijkt uit de zorgpeiling van seniorenorganisatie ANBO waaraan bijna zeven duizend mensen meededen.

De maandelijkse premie kan met enkele tientjes gedrukt worden door alleen een basisverzekering af te sluiten, het vrijwillig eigen risico te verhogen of de tandartskosten zelf te betalen. Toch kiest de zorgverzekerde op leeftijd daar vaak niet voor.

Van de ondervraagden geeft 43 procent aan zich collectief te verzekeren. Ook is er een klein percentage dat de premie in één keer betaalt, waarmee zij een paar procent korting op de premie krijgen.

Senioren stappen niet snel over. De meesten zitten al 10 tot 15 jaar bij hun zorgverzekeraar (30 procent). Mensen zijn vooral bang om hun dekking kwijt te raken. En dan voor onaangename verrassingen komen te staan, omdat bepaalde medicijnen toch niet vergoed worden. "Toch loont het om goed te onderzoeken of de huidige zorgverzekering nog passend is, inhoudelijk maar ook financieel”, aldus directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018