Nieuws van de week

05-01-2018 - Skispullen vaker gestolen


De Nederlandse Ski Vereniging (NSV) waarschuwt dat skispullen steeds vaker gestolen worden. Reisverzekeraars zien een stijging van het aantal claims. Dat meldt De Telegraaf.

Reisverzekeraars zeggen dat ze een toenemend aantal claims van skispullen zien. “Vorig seizoen was het aantal claims met 20 procent toegenomen vergeleken met het jaar ervoor”, zo zegt reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen tegen De Telegraaf. Dieven hebben het vooral gemunt op dure ski’s in rekken bij restaurants of après-skibars. Ook snowboards zijn populair bij het dievengilde.

Om diefstal te voorkomen doen vakantiegangers er goed aan het materiaal zoveel mogelijk in het zicht te houden en een skislot te gebruiken of een kluis te huren. Een andere tip is om ski’s niet als paar weg te zetten, maar als onpaar met een reisgenoot.

Een reisverzekering dekt gestolen spullen doorgaans, maar de verzekerde moet er wel goed op letten om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Ook kan er eigen risico gelden. Bij gehuurde ski’s en snowboards is de huurder meestal aansprakelijk voor de schade door diefstal.


Terug naar het overzicht
Dinsdag
25 Juni 2019