Nieuws van de week

18-08-2017 - Tweedehands auto niet altijd goed verzekerd


Een derde van de autoverzekeringen heeft geen aanschafwaarderegeling voor tweedehandsauto’s. Zonder zo’n regeling kunnen verzekerden bij een total loss of diefstal van de auto er flink bij in schieten.

Dat blijkt uit een onderzoek van een vergelijkingssite waarbij vergoedingen voor total loss en diefstal bij tweedehandsauto’s vergeleken werden bij 36 polissen van 30 verzekeringsmaatschappijen. Daarvan hanteren 24 polissen een aanschafwaarderegeling voor occasions. Bij 12 polissen gold zowel bij de WA plus als bij allriskdekking geen aanschafwaarderegeling. Verzekeringen zonder zo’n regeling vergoeden doorgaans de dagwaarde. Het verschil tussen aanschafwaarde en dagwaarde kan wel 2.000 euro bedragen.

Sommige autoverzekeringen vergoeden een vervangingswaarde als een tweedehandsauto gestolen wordt. Meestal is dat de dagwaarde van de ANWB Koerslijst plus 10%. Die regeling is gunstiger, maar nog steeds kunnen verzekerden bijna 800 euro mislopen in vergelijking met een aanschafwaarderegeling. De premie is bij verzekeringen met vergoeding van de aanschafwaarde vaak wel hoger.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 April 2019