Nieuws van de week

22-09-2017 - VEH: geen verplichte verzekering overstromingsschade


Vereniging Eigen Huis (VEH) wijst een verplichte collectieve verzekering tegen overstromingsschade af. Het Verbond van Verzekeraars stelde onlangs een dergelijke verzekering voor.

VEH vindt het een goede zaak dat het Verbond de discussie over het risico op overstromingen een impuls wil geven en het bewustzijn onder de Nederlandse bevolking wil vergroten. Toch vindt de organisatie een collectieve verplichte verzekering geen goed idee. Zo’n verzekering draagt volgens VEH niet bij aan vergroting van het risicobewustzijn onder burgers, biedt slechts een kans op dekking van overstromingsschade en heeft geen draagvlak. Ook vindt VEH het voorstel financieel niet goed onderbouwd.

VEH vindt dat huiseigenaren zelf moeten kunnen bepalen of ze hun woning tegen overstromingsschade willen verzekeren, of dat een dergelijke verzekering voor hen niet nodig is. Op dit moment biedt echter slechts één partij in Nederland een verzekering aan tegen overstromingsschade. De vereniging roept verzekeraars daarom op om ook een dergelijke verzekering aan te bieden.


Terug naar het overzicht
Zondag
21 April 2019