Nieuws van de week

31-03-2017 - Vaker fraude met motorvoertuigen


Het aantal fraudegevallen met motorvoertuigen is in 2016 met tientallen procenten gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat zegt woordvoerder Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars in de Telegraaf.

Buis reageert daarmee op een uitspraak van het Verzekeringsbureau Bestrijding Voertuigcriminaliteit (VbV) dat duizenden aanrijdingen per jaar mogelijk expres worden veroorzaakt. Automobilisten zouden dat doen om verzekeringsgeld op te strijken, vaak met voertuigen waar al schade aan zit. VbV ziet een stijging van het aantal fraudegevallen van maar liefst 35 procent.

Uit cijfers van het Verbond blijkt dat in 2015 in totaal door verzekeraars voor zo’n 90 miljoen euro aan fraude werd opgespoord. “Maar dan heb je het alleen over de 8336 onderschepte fraudegevallen, de daadwerkelijke schade schatten wij op misschien wel vier tot vijf keer meer”, verklaart Buis. “Met betrekking tot motorrijtuigen hebben we het dan over 20 miljoen euro. Maar de voorlopige cijfers voor 2016 laten een forse stijging zien. “Dan gaat het ook om garages die een nieuwe deur claimen, terwijl er alleen uitgedeukt is.”


Terug naar het overzicht
Zondag
16 December 2018