Nieuws van de week

17-02-2017 - Veel animo voor subsidie woningisolatie


In vijf maanden tijd hebben al ruim 10.000 huiseigenaren subsidie aangevraagd voor woningisolatie. Er is 60 miljoen euro subsidie beschikbaar, daarvan is al 30 miljoen aangevraagd.

Wie twee of meer isolatiemaatregelen neemt, kan daarvoor ongeveer 20 procent subsidie krijgen. In bijna alle huizen in Nederland is wel iets aan isolatie gedaan, maar vaak nog niet grondig. Veel oudere huizen, gebouwd vˇˇr 1992, zijn maar gedeeltelijk of matig ge´soleerd. Vooral de isolatie van de gevel en de vloer ontbreekt. In ruim 1 miljoen koopwoningen is nog geen spouwmuurisolatie, en in bijna 2 miljoen geen vloerisolatie. Het verbeteren van woningisolatie past in het beleid van de overheid om de uitstoot van CO2 te verlagen. Bovendien scheelt het in de stookkosten en levert het meer comfort op.
Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak opzien tegen investeren in isolatie: Ĺte duur, geen geld, lange terugverdientijdĺ. Tegelijkertijd weten eigenaren niet goed wat woningisolatie kost en schatten ze de besparing die het oplevert veel te laag in. Bij de besparing door spouwmuurisolatie bijvoorbeeld noemen ze vaak maar de helft van het correcte bedrag. Gemiddeld kost spouwmuurisolatie 2.100 euro, de besparing is 550 euro per jaar. Vloerisolatie kost gemiddeld 1800 euro, de besparing is 210 euro per jaar.


Terug naar het overzicht
Zondag
16 December 2018