Nieuws van de week

15-06-2018 - Veel meer online aankopen in eerste kwartaal


Nederlandse consumenten hebben in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 6,3 miljard euro uitgegeven bij webwinkels. Dat is 13 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Voor heel het jaar wordt een online omzet van 26,3 miljard euro verwacht, aldus Thuiswinkel.org. Dat zou neerkomen op een groei van 17 procent ten opzichte van 2017. Van het totaalbedrag in de eerste drie maanden van het jaar werd 3,3 miljard euro uitgegeven aan producten en ruim 2,9 miljard euro aan diensten. Vooral supermarktartikelen worden steeds meer online gekocht. Consumenten gaven in het eerste kwartaal online 383,2 miljoen euro uit aan zogenoemde food/nearfood-artikelen, een stijging van 42 procent vergeleken met de eerste drie maanden van vorig jaar.
Verder werd er vooral meer online gekocht via smartphones. In het eerste kwartaal van vorig jaar deden Nederlanders nog bijna vijf miljoen aankopen via hun mobieltje, een jaar later zijn dit er ruim acht miljoen, een stijging van 65 procent. Inmiddels wordt 16 procent van alle online aankopen met een smartphone gedaan.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 April 2019