Nieuws van de week

03-02-2017 - Veel minder kans op werkloosheid


De kans om vanuit een baan werkloos te raken is enorm afgenomen. Over drie maanden zullen ongeveer 80.000 mensen die nu werkzaam zijn, werkloos zijn. Dit zijn ongeveer 1 op de 100 werkenden.

Daarmee is het risico weer op het niveau van 2008, vlak voor de crisis. In 2013 was nog 1 op de 60 werkenden drie maanden later werkloos. De arbeidsmarkt herstelt en veel huishoudens voelen zich zekerder over hun financiële situatie. Dat blijkt uit de ING Financieel fit Barometer.
Werknemers voelen zich ook steeds zekerder op de arbeidsmarkt. Ongeveer een kwart (24 procent) van hen zegt dat de kans op baanverlies in het afgelopen jaar is afgenomen. De groep die denkt dat deze kans is toegenomen is beduidend kleiner (14 procent). Op dit moment schat maar liefst 94 procent van de werknemers de kans op baanverlies in als ‘klein’. Hierbij is er nauwelijks verschil tussen jongeren en ouderen.
Bijna de helft (44 procent) van de werknemers is van plan om tot het pensioen bij de huidige werkgever te blijven. Bij 45-plussers gaat het om bijna twee op de drie werknemers. Ook één op de zes jongvolwassenen (25-35 jarigen) wil het liefst nooit meer wisselen van werkgever, terwijl ze eigenlijk nog aan het begin van hun loopbaan staan.
Terug naar het overzicht
Zondag
16 December 2018