Nieuws van de week

20-01-2017 - Veel woningen van eigenaar gewisseld in december


In december 2016 werden er 38,5 procent meer huizen verkocht vergeleken met de maand november. Vergeleken met een jaar eerder, wisselden 17,2 procent meer woningen van eigenaar. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster.

Bij alle woningtypen was er sprake van een stijging van het aantal geregistreerde verkochte woningen. Bij hoekwoningen was de stijging het kleinst met 14,4 procent, terwijl bij twee-onder-een-kapwoningen met 22,5 procent de grootste toename te zien was. Verder is in alle provincies het aantal verkochte woningen toegenomen, vergeleken met een jaar eerder. De stijging was het grootst in Gelderland met 33,1 procent en het kleinst in Noord-Holland met 2 procent.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam in december toe met 18 procent. Er vonden 177 executieveilingen plaats, 43,3 procent minder dan een jaar eerder. Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris deze bij het Kadaster laat inschrijven, het moment van eigendomsoverdracht.


Terug naar het overzicht
Donderdag
13 December 2018