Nieuws van de week

28-04-2017 - Veel zorgverzekerden blijven verzekeraar trouw


De helft van de consumenten (49 procent) is minimaal tien jaar verzekerd bij dezelfde zorgverzekeraar. Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zijn consumenten vooral op zoek naar zekerheid bij de keuze voor een zorgverzekering.

Als verzekerden de garantie zouden krijgen dat zij bij een nieuwe zorgverzekeraar dezelfde zorg vergoed krijgen, zou bijna de helft van deze consumenten een overstap overwegen. Een derde zou echter onder geen enkele omstandigheid van verzekeraar willen wisselen. Een belangrijke reden om niet over te stappen is tevredenheid over de huidige verzekeraar. Dat blijkt uit het onderzoek van de ACM.
Consumenten willen wel betere informatie over de vergoedingen in de aanvullende verzekering om verzekeringen goed te kunnen vergelijken. Ook willen ze meer weten over de kwaliteit van de gecontracteerde zorgaanbieders en over de premie. Het aandeel consumenten dat zich dit jaar wil gaan oriŽnteren op een andere zorgverzekeraar, is gestegen naar 35 procent. Een jaar eerder zei nog 28 procent dit van plan te zijn. Voor mensen die wel zijn overgestapt, volgens het onderzoek van de ACM 10 procent, was de premie de belangrijkste reden.


Terug naar het overzicht
Woensdag
19 December 2018