Nieuws van de week

20-01-2017 - Vergelijkingssites vaak gewantrouwd


Zes op de tien consumenten maken weleens gebruik van vergelijkingssites. Toch gelooft maar de helft van de Nederlanders dat deze websites onafhankelijk zijn en hun echt de beste deal aanbieden.

Dat blijkt uit een onderzoek van marktonderzoekbureau Vostradamus onder 1000 mensen in opdracht van de website frank.news. Consumenten gebruiken vergelijkingssites voornamelijk voor het vergelijken van elektronica en huishoudelijke apparaten (76 %) of telecomaanbieders (64,4 %). Het vergelijken van financiŽle producten zoals verzekeringen komt op de derde plaats (64,4 %). Zoín 75% van de Nederlanders gebruikt vergelijkingssites voor advies en oriŽntatie. Slechts 20-30% gaat ook daadwerkelijk over tot aankoop via de vergelijkingssite.

Het vertrouwen in de onafhankelijkheid van de vergelijkers is niet heel groot. Slechts de helft denkt dat die partij onafhankelijk advies geeft. Ook denken consumenten niet dat de vergelijkers altijd de beste deal voorschotelen. Volgens Vostradamus begrijpt 72% van de consumenten dat de websites geld verdienen aan hun vergelijkingen, maar hebben ze geen flauw idee wat het verdienmodel is van de vergelijkingssites.


Terug naar het overzicht
Zondag
16 December 2018