Nieuws van de week

04-08-2017 - Verouderde EU-richtlijn autoverzekering wordt aangepast


De EU-regels voor de afwikkeling van een ongeluk in het buitenland, of een ongeval in eigen land waarbij iemand uit een ander EU-land is betrokken, worden niet overal hetzelfde toegepast. EU wil daarom de verouderde richtlijn voor autoverzekeringen aanpassen.

De Europese Commissie wil slachtoffers van een verkeersongeval in de EU beter beschermen tegen gedoe met de autoverzekering. Dat heeft EU-commissaris Valdis Dombrovskis (Financiële Diensten) in Brussel gezegd. “Elke autobezitter kan ergens in de EU een ongeluk krijgen. Dan moeten er goede compensatie-mechanismen zijn”, zei Dombrovskis. Volgens hem is de richtlijn voor autoverzekeringen het laatst in 2009 aangepast en loopt die achter bij trends in de markt, waaronder de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Ook wil Dombrovskis autobezitters beter beschermen tegen risico’s als een faillissement van hun verzekeringsmaatschappij of het niet meetellen van het schadeverleden voor kortingen bij verhuizing naar een andere lidstaat. De Europese Commissie begint een consultatieronde bij burgers en organisaties. In oktober wordt vastgesteld wat er aan de richtlijn verbeterd kan worden.


Terug naar het overzicht
Dinsdag
21 Mei 2019