Nieuws van de week

09-11-2018 - Voorstel om zonnepanelen buiten waardebepaling woning te laten


Met het installeren van zonnepanelen gaat de waarde van een woning omhoog. Daarmee stijgt de WOZ-waarde en dat leidt voor woningbezitters tot een hogere belastingaanslag.

Dat vindt de VVD onterecht en daarom heeft de partij een voorstel ingediend om de panelen niet meer mee te tellen bij de beoordeling van de WOZ-waarde.
Volgens de VVD zou dat de drempel om zonnepanelen aan te brengen extra verhogen. Aanleiding voor het voorstel is een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, dat bepaalde dat een huis met panelen een 3.000 euro hogere WOZ-waarde had dan een vergelijkbaar huis zonder panelen. Met die een hogere WOZ-waarde moet meer onroerendezaakbelasting (ozb) worden betaald. Het percentage dat woningbezitters moeten betalen aan ozb varieert per gemeente en ligt grofweg tussen de 0,04 en 0,25 procent. Bij een meerwaarde vanwege zonnepanelen van 3.000 euro gaat het dus om een extra bedrag per jaar van tussen de 1,20 euro en 7,50 euro waarvoor de VVD een wetsvoorstel heeft ingediend.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
20 September 2019