Nieuws van de week

13-01-2017 - Vrije artsenkeuze belangrijkst voor verzekerden


Bijna 60 procent van de zorgverzekerden vindt keuzevrijheid het belangrijkst. Ruim een derde wil liever een lagere premie. Dat blijkt uit een enquête van NU.nl en Necker van Naem.

De helft van de respondenten is niet bereid om meer te betalen voor een vrije artsenkeuze. Een kwart is bereid 1 tot 5 procent meer te betalen. Slechts 1 procent wil meer dan een vijfde extra neertellen. Slechts 13 procent zegt dit keer te zijn overgestapt. De overgrote meerderheid (87 procent) is dus bij de oude zorgverzekeraar gebleven. Zij deden dat omdat ze tevreden zijn over de service (39 procent), de voorwaarden (23 procent) of vanwege de collectiviteitskorting (24 procent). Ruim een vijfde geeft aan dat de huidige verzekeraar goed past bij de eigen idealen. Overigens is 18 procent niet overgestapt uit gemakzucht en 17 procent niet omdat het vergelijken van polissen lastig zou zijn.

Van alle ondervraagden heeft ruim 80 procent het eigen risico van 385 euro niet verhoogd. Slechts een op de tien heeft een maximaal eigen risico van 885 euro. Dit komt overeen met de peiling in 2015. Bijna een vijfde heeft geen aanvullende verzekering afgesloten. De rest heeft een aanvullende tandartsverzekering, een ander type aanvullende verzekering of een combinatie daarvan genomen.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018