Nieuws van de week

18-05-2018 - Vrouwelijke ondernemers bezorgder over pensioen dan mannen


Vrouwelijke zelfstandigen maken zich vaker zorgen over het pensioen dan mannelijke ondernemers. Bijna 60 procent van de zelfstandige vrouwen geeft aan dat een deel van hun financiële onzekerheden te maken heeft met het opbouwen van pensioen.

Bij mannen geldt dat voor iets minder dan 45 procent. Bij het opbouwen van pensioen zijn zzp-ers graag op de hoogte van alle beschikbare informatie. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 840 zzp-ers. Transparantie geldt nog steeds als het belangrijkste kenmerk (85 procent) bij beleggen voor pensioen. Ook de afbouw van risico’s bij het naderen van pensioenleeftijd (66 procent) wordt van belang geacht. Natuurlijk blijven ook lage kosten van belang (59 procent) voor de Nederlandse zzp’er als zij pensioen op gaan bouwen via beleggen.
Als zzp-ers ervoor kiezen om te beleggen voor hun pensioen, geeft het grootste deel (40 procent) de voorkeur aan het inleggen van een vast bedrag per maand. Zzp-ers bouwen hun pensioen het liefste privé op. In 2017 gold dat voor 55 procent. in 2016 was dat percentage nog wel wat hoger: 61 procent. Het aantal zzp’ers dat hun pensioen graag binnen hun onderneming opbouwt is het afgelopen jaar met 2 procentpunt gestegen naar 20 procent.


Terug naar het overzicht
Donderdag
27 Juni 2019