Nieuws van de week

10-03-2017 - WGA-markt in beweging


Van alle werkgevers die hun WGA-verzekering in 2016 hadden ondergebracht bij UWV, is 20% per 1 januari overgestapt naar een private verzekering. Dat concludeert Aon uit eigen onderzoek.

Sinds een aantal jaar stapten veel werkgevers over naar UWV omdat verzekeraars de premies fors hadden verhoogd. Maar nu hebben volgens Aon vooral grotere werkgevers weer voor het eigenrisicodragerschap gekozen. Overigens is de omgekeerde beweging bijna net zo groot: 17% van de werkgevers verruilde de private verzekeraar voor UWV. Op de private verzekeringsmarkt zelf wisselde een derde van de privaat verzekerde werkgevers van verzekeraar.

Van de kleine werkgevers is 7% overgestapt van UWV naar een private verzekeraar, terwijl onder grote werkgevers meer dan een kwart (27%) die stap maakte. Dat verschil is volgens Aon verklaarbaar: “Wanneer je als werkgever eigenrisicodrager wordt, neem je ook verplichtingen op je. Grote werkgevers hebben vaak wel de middelen om hiermee om te gaan, maar in het mkb is dat anders. Bij UWV betalen ze minder premie, zijn de administratieve verplichtingen beperkt en hebben ze geen omkijken naar de begeleiding van (ex-) werknemers.”


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018