Nieuws van de week

25-11-2016 - Werkgevers kennen sociale verzekeringsregelingen niet


Vier op de tien Nederlandse organisaties weet niet welke regelingen beschikbaar zijn bij gemeenten en overheid en wanneer zij voor hun werknemers recht hebben op deze regelingen.

Hierdoor laten veel organisaties geld liggen dat beschikbaar is gesteld door de overheid. Dat concludeert adviesbureau Willis Towers Watson op basis van een onderzoek naar de kennis van sociale verzekeringsregelingen bij Nederlandse organisaties. Een derde van de organisaties heeft geen idee waar zij informatie kunnen vinden over de beschikbare regelingen en mogelijkheden. Ook vindt bijna de helft van de bedrijven (43%) dat de centrale overheid bedrijven proactief moet informeren over deze regelingen.

Werkgevers blijken bovendien vaak beperkt inzicht te hebben in hun eigen werknemerspopulatie. Zo weet ruim een kwart (27,3%) niet of hun bedrijf voldoet aan het quotum arbeidsbeperkten van de Participiatiewet. Daarnaast weet nog eens een kwart (23,9%) niet wat deze wet is of wat het daaraan gerelateerde quotum inhoudt. Van de organisaties die wel gebruikmaken van sociale verzekeringen, controleert bijna de helft (46%) pas achteraf of er regelingen zijn gemist. Regelingen die op korte termijn moeten worden aangevraagd kunnen daardoor vaak niet meer benut worden.


Terug naar het overzicht
Zondag
16 December 2018