Nieuws van de week

22-09-2017 - Werkgevers willen af van lange loondoorbetaling


Grote werkgevers zien de loondoorbetaling bij ziekte als het grootste probleem op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de arbeidsmarktenquête 2017 van werkgeversvereniging AWVN.

Werkgevers moeten een werknemer met een vast contract bij ziekte twee jaar lang doorbetalen. Daarnaast heeft een bedrijf langdurige re-integratieverplichting voor een arbeidsongeschikte werknemer. Meer dan driekwart van de grote bedrijven zegt nu problemen te hebben met de hoge kosten die zieke werknemers met zich meebrengen. Tot nu toe waren het vooral mkb-ondernemers die moeite zeiden te hebben met de loondoorbetalingsplicht.

Uit de AWVN-enquête blijkt verder dat 70% van de werkgevers vindt dat de problemen op de arbeidsmarkt de afgelopen twee jaar groter zijn geworden. De meeste bedrijven hebben grote moeite met het vinden van geschikt personeel. Maar de Wet Werk en Zekerheid heeft niet geleid tot meer vaste contracten. Bedrijven maken nog altijd vaak gebruik van tijdelijke contracten of van zzp’ers, zodat zij geen ontslagvergoeding hoeven te betalen als ze van iemand af willen.


Terug naar het overzicht
Dinsdag
25 Juni 2019