Nieuws van de week

19-05-2017 - Werkloosheid daalt opnieuw


De werkloosheid is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 8 duizend per maand gedaald. Het aantal werklozen kwam in april uit op 456 duizend, meldt het CBS. Dit is 5,1 procent van de beroepsbevolking.

Het aantal lopende WW-uitkeringen bij UWV komt in april 2017 uit op 401 duizend, een daling met 13 duizend (-3,2 procent) ten opzichte van maart. Vooral het aantal uitkeringen aan jongeren daalde fors (-8,5 procent). Onder 55-plussers was de afname het minst sterk (-1,5 procent). Alle sectoren lieten een daling zien van het aantal uitkeringen, alleen in de bankensector bleef het aantal vrijwel gelijk aan dat van maart. De uitzendsector, waar veel jongeren werken, kende de grootste afname (-8,6 procent). Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen met 12,8 procent gedaald. De afname onder 55-plussers blijft daar met 7,2 procent bij achter.

Al drie jaar daalt de werkloosheid doordat er meer werklozen een baan vinden dan er werkenden hun baan verliezen. De daling van de werkloosheid wordt wel gedempt doordat de beroepsbevolking groeit. Er zijn meer mensen die op zoek gaan naar werk en dat niet vonden (171 duizend in de afgelopen drie maanden), dan er werklozen stopten met zoeken naar werk (152 duizend).


Terug naar het overzicht
Zondag
21 April 2019