Nieuws van de week

19-05-2017 - Werknemers verwachten meer van arbeidsvoorwaarden


Doordat werknemers steeds meer vertrouwen hebben als het gaat om baanbehoud, stellen ze hogere eisen ten aanzien van hun takenpakket, werk-privébalans en salaris. Dit blijkt uit de Job Confidence Index van recruitment specialist PageGroup.

In de Job Confidence Index wordt elk kwartaal de stemming onder werkenden en werkzoekenden onderzocht. Het blijkt dat in het eerste kwartaal van dit jaar 58 procent van de werkzoekenden verwacht dat de arbeidsmarkt verbetert. Een jaar geleden was dat nog 51 procent.

Door het toegenomen vertrouwen stellen werknemers hun verwachtingen ten aanzien van hun arbeidsvoorwaarden bij. Zo verwacht 43 procent van de groep tussen 30 en 49 het komend jaar meer salaris te krijgen, een jaar geleden was dat 32 procent. Ook de verwachtingen ten aanzien van ontwikkelingsmogelijkheden en verbreding van hun takenpakket zijn groter geworden. Verder verwacht 54 procent van alle ondervraagden binnen een jaar een promotie. En ten slotte verwachten werknemers een betere werk-privébalans.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 April 2019