Nieuws van de week

02-12-2016 - Zakelijke dienstverlening zet meer om


In het derde kwartaal van 2016 behaalde de zakelijke dienstverlening 5 procent meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. De zakelijke dienstverleners boeken al drie jaar onafgebroken meer omzet.

CBS meldt in de Kwartaalmonitor Zakelijke dienstverlening dat de omzetstijging breed gedragen werd. Alleen de omzet van de beveiligingsbranche daalde voor het tweede kwartaal op rij. Architecten en hoveniers deden, met een omzettoename van meer dan 10 procent, juist goede zaken. Ook de uitzendbranche realiseerde ruim 6 procent meer omzet.

Het vertrouwen van de ondernemers in de zakelijke dienstverlening is nu ruim drie jaar aaneengesloten positief. Met 8,3 is het vertrouwen aanzienlijk groter dan gemiddeld in de afgelopen vijf jaar (2,8). Ook zijn ondernemers optimistisch gestemd over 2017: ruim 30 procent verwacht in 2017 meer omzet te behalen dan in 2016. Daarentegen verwacht slechts 9 procent minder omzet te behalen.

Over de werkgelegenheid zijn de ondernemers even positief gestemd als een jaar eerder. Ruim 67 procent van de ondernemers verwacht in 2017 geen verandering in het personeelsbestand ten opzichte van 2016. Ruim 22 procent verwacht meer personeel aan te kunnen nemen tegen 10 procent van de ondernemers die verwacht minder mensen in dienst te kunnen houden.


Terug naar het overzicht
Zondag
16 December 2018