Nieuws van de week

09-11-2018 - Zelfstandige werkt graag door na AOW-leeftijd


Bijna de helft van de zelfstandigen zonder personeel (zzp-er) wil doorwerken na zijn of haar AOW-leeftijd, ook als het mogelijk is om te stoppen. Slechts een derde (33 procent) wil wel graag stoppen met werken als dat mogelijk is.

Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer. Dat zou goed zijn voor de Nederlandse economie, aldus de initiatiefnemer van dat onderzoek. De vergrijzing is een groot probleem, als je kijkt naar het aantal beschikbare werkenden op de arbeidsmarkt versus het werk dat verzet moet worden. Ik juich de toename van het AOW’ers dat actief blijft als zzp’er toe, ze zijn broodnodig voor de Nederlandse economie.”
Van de 3 miljoen 65-plussers werken er 180.000 door na hun pensioensleeftijd, blijkt uit onderzoek van TNO. Dat betekent dat 6 procent van de Nederlanders doorwerkt na het bereiken van de AOW-leeftijd. Niet iedere zzp’er is bewust bezig met het opbouwen van een pensioen. Sommigen beginnen hier pas heel laat mee, omdat hun financiële situatie dat eerst niet toeliet. Om financiële redenen moeten veel zzp’ers soms dus tot (ver) na hun AOW-leeftijd doorwerken.


Terug naar het overzicht
Zondag
24 Maart 2019