Nieuws van de week

09-08-2019 - Zorgtoeslag vaak ten onrechte niet aangevraagd


Zoín 450.000 Nederlanders hebben vorig jaar geen financiŽle tegemoetkoming voor de zorgpremie aangevraagd, terwijl zij daar wel recht op hadden. Gezamenlijk lieten zij een bedrag van 100 miljoen euro liggen.

Dit blijkt uit berekeningen van een vergelijkingssite. Veel mensen vinden het ingewikkeld om uit te zoeken of zij in aanmerking komen voor de toeslag en om de toeslag aan te vragen. Vooral mensen met lagere inkomens lopen daardoor geld mis. Volgens de Bond voor Belastingbetalers en Bokkz gaat het om zoín 14 procent van de lagere inkomens.

Ook midden- en hogere inkomens kunnen recht hebben op zorgtoeslag. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die vorig jaar minder zijn gaan werken en daardoor over 2018 een lager jaarinkomen hebben. Ook huishoudens die vorig jaar hun hypotheek hebben overgesloten en een boeterente moesten betalen, hebben mogelijk nog recht op een tegemoetkoming. Alleenstaanden kunnen een bedrag tot 1128 euro terugkrijgen. Een aanvraag samen met een partner kan bijna het dubbele opleveren.


Terug naar het overzicht
Zaterdag
24 Augustus 2019