Recht en plichtAansprakelijkheid
Rechtsbijstand


Aansprakelijkheid

Even niet opletten en u, één van uw gezinsleden of uw huisdier, veroorzaakt een schade bij een ander. Een gebroken ruit, een kras op een auto of in het ergste geval loopt iemand blijvend letsel op. Met een aansprakelijkheidsverzekering is de financiele schade waar u aansprakelijk voor bent gedekt. Als u aansprakelijk gesteld wordt voor een schade en dat blijkt niet terecht, vallen de kosten om uw gelijk te halen ook onder deze verzekering.


Rechtsbijstand

U heeft een conflict met uw werkgever. U heeft een autoschade, maar de tegenpartij erkent zijn schuld niet. Of u heeft een probleem met betrekking tot uw eigen woning. Indien u in dergelijke kwesties uw recht wilt halen kunnen de advocaatkosten hoog oplopen. U kunt hiervoor een rechtsbijstandverzekering overwegen. U krijgt geen geld uitgekeerd, maar u kunt een beroep doen op hun juridische specialisten. En ze staan u eventueel ook bij in de rechtzaak en de kosten van het proces vallen dan ook onder uw rechtsbijstandverzekering.
Doorgaans is de rechtsbijstandverzekering opgebouwd uit rubrieken. Zo kunt u hem aanpassen aan uw wensen. Tot de mogelijkheden behoort het om uitsluitend een verkeersdekking te nemen voor alleen uw auto of een dekking rondom het hele gezin.
Heeft u reeds een conflict op het moment van afsluiten van de verzekering, dan is dat conflict uitgesloten van de dekking.

Donderdag
17 Oktober 2019